The Sims 4 - Dags att jobba

 I The Sims 4 Dags att jobba får vi möjligheten att kontrollera simmarna på deras jobb. 
Jag skulle vilja säga att spelet är en perfekt kombo av de tidgare The Sims 2 Arbetsliv där du kan driva ett eget företag & The Sims 3 Drömjobb där du följer med simmarna in i arbetslivet och kontrollerar dem på jobbet. 
 I torsdags så fick jag och simsentusiaster från hela norden (bl a Simsdeluxe & Spacesims) chansen att få testa det första expansionpaketet till The Sims 4. 
Det ni nu kommer få läsa är om de olika karriärerna och lite annat kul som kommer att komma med detta spel som släpps den 1 April
 
I spelet finns de 3 olika karriärerna, närmare bestämt:  Läkare, kriminalpolis & vetenskapsman.
När din sim inleder en av dessa karriären och det blir dags för hen att börja jobba så kommer det upp en ruta som frågar dig om du vill följa med din sim till jobbet eller om du vill skicka iväg hen ensam.
 
Väljer du att följa med din sim till jobbet startas ett så kallat event för dig (som det gör när din sim går på en dejt eller anordnar en fest te x.) där du får uppgifter som du kan utföra innan din arbetsid tar slut.
 
På bilden ser ni en liten smakbit av hur Magnolia Promenade (den nya väldens som följer med) ser ut.
 
 
Som kriminalpolis kan du gå ut och patrollera för att hålla stan säker, ge folk som missköter sig böter och lösa fall som man kan bli tilldelad. 
För att lösa fallen åker man till brottsplatsen, samlar ledtrådar och intervjuar vittnen. När du fått tillräckligt med ledtrådar kan du åka tillbaka till polisstationen samla ihop allt och analysera det. 
När allt är analyserat och klart kan du åka vidare och fråga folk på stan om det sätt någon misstänkt.
Har du tur kanske någon av simmarna pekar ut den misstänkta till dig och du kan då arristera hen och ta med hen till polisstationen på ett förhör.
 

Under förhöret kan du välja att vara en Bad cop eller en Good Copanvänder du dem rätt får du reda på om hen är skyldig eller ej.
 
 
Väljer din sim att bli Läkare börjar du som en slags volentär där du håller patienterna sällskap och ger dem mat.
Efter någon dag så kan börja undersöka dina patienter, ta prover på dem som du senare kan analysera och till sist sätta en diagnos. Men var försiktig!! Sätts fel diagnos kan de ge allvarliga konsekveser för patienten.
Mellan patienterna får du inte glömma att tvätta händerna, ta en kopp kaffe i sjukhuskafeterian och småprata med dina kollegor. 
Du behöver ju trots allt vara på ditt bästa humör när du ska operera eller vara med på barnafödsel.
När du sedan blivit en duktig läkare finns även hembesök på schemat.
 
 
Sist men inte minst har vi Vetenskapsmannen. Samla ihop det konstigaste du hittar och analysera det, vem vet du kanske har hittat något som kan vara till hjälp att göra olika serum som kan påverka andra simmar. Något som gör att du kan kontrollera alla deras behov kanske? Eller så väljer du att fila på uppfiningar som kan leda till en kloningsmaskin eller en portal till en utomjordisk värld.
 
Men akta så att du inte släpper lös varelserna in i din värld eller om du har otur blir du en av deras experiment.
För du kan faktiskt utföra allt som jag nämnde.
 
 
 

Och tro mig du läste rätt utomjordningarna är tillbaka med allt vad de för med sig som kidnappning och mansgraviditeter.
Men om inte det vore nog så kan de styra dina tankar, behov och bäst av allt så kan de maskera sig så du aldrig vet när de är ibland dig. 
Justprecis det kanske är så att din granne är en utomjordning? tyckte du att det var konstigt att hen visste om saker som du aldrig berätta för någon? då ska jag berätta för dig att hen troligtvis kan vara en utomjording.
 
 
Något som också fanns med i spelet var att man kan skapa ett eget företag.
Du kan skapa klädesbutiker, leksaksbutiker, bageri (med hjälp av den nya bakfärdigheten) eller varför inte en egen fotstudio (med hjälp av den nya fotografifärdigheten).
 
Det ända du behöver för att skapa företaget är lite pengar och en tomt. 
Du kan köpa en tomt var du vill och bygga upp en alldeles egen butik eller så finns det färdiga mallar i köpkatalogen. (finns även färdiga butiker i Magnolia Promenade)
 
Du kan anställa folk, bestämma vad som ska säljas. Bestämma personalkläderna, kläderna på skyltdockorna (om du har en klädesbutik). Eller sätta igång och baka lite kakor om du har ett bageri.
 
 
När allting känns klart och dina saker är tillsalu så kan du öppna upp butiken för kunderna och det är nu ditt jobb att agera säljare. Kunderna kommer alltså inte köpa saker av sig själva utan du ska sälja sakerna till dem. 
Prata med dina kunder och de kommer upp en symbol i form av en kundvagn över deras huvud när de vill köpa något!
 
 
The Sims 4 Dags att jobba finns att förhandsboka på cdon.com & origin.
 
 
| |
#1 - - Simsessans:

Det verkar sååå roligt!

Svar: Visst gör de!!! :DDDDD
Othersims

#2 - - Felicia:

Längtar nu faktiskt! Gjorde inte det i början med har saknat att kunna göra egna affärer i sims :D

Svar: Jag längtar också!! :D
Othersims

#3 - - Stina:

När man kommer högre i karriärerna inom läkare & kriminalare exempelvis så får man tillgång till nya saker som fängelsegaller och sjukhussaker. Men kan man öppna sitt egna sjukhus?

Upp